Zalando støtter danske butikker i krise - forbinder dem gratis til platformens kunder

Zalando, Europas førende online platform for mode og livsstil, giver danske fysiske butikker mulighed for at slutte sig til platformen, med virksomhedens Connect Retail-program, som lanceredes i Norden i november 2020.

Butikker, der endnu ikke har digitaliseret deres aktiviteter, vil således have direkte forbindelse til Zalandos kundebase. Indtil slutningen af marts 2021 skal butikkerne ikke betale et kommissionsgebyr, og Zalando tilbyder ugentlige udbetalinger for at styrke butikkernes likviditet.

"I vores branche er de fysiske butikker hårdest ramt af coronapandemien. Derfor har det været ekstremt vigtigt for os at handle hurtigt for at støtte dem. Ved at forbinde detailhandlerne med vores platform står vi stærkere sammen overfor de nuværende udfordringer og skaber en endnu mere interessant shoppingoplevelse for kunderne. Et bredere sortiment med flere lokale brands fra danske forhandlere kan sendes direkte til kunder i Danmark. De Nordiske markeder er særligt relevante for Zalando, hvorfor Danmark er blandt de første markeder, hvor vi lancerer vores Connected Retail-program", siger Søren Johansen, teknisk direktør for Connected Retail.

I dag er mere end 2300 fysiske butikker i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, Spanien og Polen forbundet med Zalandos platform. Tilsammen leverer de op til 50.000 ordrer om dagen, og de mest succesrige butikker har formået at sende op til 6.400 ordrer på en enkelt dag. Siden udbruddet af coronapandemien har Zalando forbedret synligheden af detailhandlere på platformen med dedikerede kampagner. 

Ifølge en ny intern undersøgelse, giver 34 procent af Zalandos kunder udtryk for, at bæredygtighed er blevet vigtigere for dem som følge af coronapandemien. Ved at kunne se, hvilken butik produktet sendes fra, får kunderne i fremtiden mulighed for ikke kun at vælge den nemmeste mulighed, men også den mest bæredygtige adgang til produktet ved at vælge den butik, der er tættest på dem.

Zalando lancerede først Connected Retail-program i Tyskland i 2016. Connected Retail er åbent for alle detailhandlere og brands med fysiske butikker, der tilbyder et sortiment, som er relevant for Zalando-platformen. Butikker kan nemt forbinde deres lager til Zalandos platform. Inden for rammerne af Connected Retail-programmet leverer Zalando blandt andet onlineindhold, betalingstjenester og kundeservice. Zalando sigter mod indføre click-and-collect og return-in-store-ordninger i fremtiden. Connected Retail lanceres i Østrig, Belgien, Frankrig, Italien og Schweiz i 2021. 

For mere information om Connected Retail i Danmark, besøg www.connectedretail.dk.

 

Søren Gundtoft Johansen
Teknisk direktør Connected Retail, Zalando

Søren Gundtoft Johansen tiltrådte stillingen som Director Connected Retail Technology hos Zalando i Januar 2020. Han har ansvaret for Connected Retail-programmets tekniske strategi og udvikling. Connected Retail forbinder fysiske butikker på tværs af Europa til Zalandos platform og er en vigtig del af Zalandos platformsstrategi. Inden turen gik til Helsinki og Zalando har Søren arbejdet som Head of Omnichannel hos Bestseller, Program Manager i Salling Group og Director of Solutions hos Maersk.