Zalando inviterer internationale modebrands til bæredygtighedspris

Zalando, Europas førende onlineplatform for mode og livsstil, fortsætter sit strategiske partnerskab med Copenhagen Fashion Week med åbningen af ansøgningsrunden til Zalandos bæredygtighedspris.

Zalandos bæredygtighedspris har til formål at inspirere modebrands til at udforske bæredygtige alternativer og strategier, som bidrager til en mere bæredygtig branche. Prisen støtter Zalandos bæredygtighedsstrategi, do.MORE, og lader Zalando anvende sin platform til at facilitere samarbejde på tværs af branchen og sætte fokus på de brands, som deler Zalandos vision.

Sidste mulighed for brands at ansøge er den 4. maj, og vinderen bliver offentliggjort d. 13. august under Copenhagen Fashion Week. Det vindende brand modtager en præmie på 20.000 euro samt et partnerskab med Zalando om udviklingen af en eksklusiv capsule-kollektion. Kollektionen vil udforske bæredygtige løsninger, der inddrager forskellige typer materialer, produktionsprocesser, teknologiske løsninger og sporbarhed med sigte på at opnå viden og erfaringer, som kan deles med resten af branchen. For yderligere at understøtte det vindende brand vil Zalando gøre brandet tilgængeligt for sine mere end 38 millioner aktive kunder i 17 europæiske markeder.

Tre finalister bliver udvalgt d. 27 maj af en international jury bestående af toneangivende personligheder fra branchen, repræsentanter fra Zalandos ledelse og Copenhagen Fashion Weeks showkomité. Alle tre finalister modtager 10.000 euro til produktionsomkostninger og bliver en del af Copenhagen Fashion Weeks show, som løber af stablen d. 10-12. august. Juryens medlemmer vil nøje gennemgå hvert enkelt brands bæredygtighedsstrategi, kollektion og deres grad af forpligtelse til bæredygtige tiltag og innovation.

Modebrandsene kan deltage i konkurrencen ved at indsende deres bæredygtighedsstrategi og en motiveret ansøgning til zsa@zalando.de.

Læs mere om prisen her.