Uanset om briterne er i EU eller ej, handler de stadig online

GUIDE: Ting du skal huske ved e-handel med Storbritannien.

1. At du kan tale engelsk, gør dig ikke britisk; at fremtræde lokal indebærer mere end blot at kunne sproget. Dialogen med kunderne, skriftligt såvel som mundtligt, er generelt mere formel i Storbritannien, og du skal overveje, hvordan du skal imødekomme kunderne samt undersøge, hvordan forventningen er i din branche.

2. Vi anbefaler stærkt, at du finder en logistikpartner, der har viden og forståelse for at sende varer til det britiske marked samt kan holde dig ajour med de konsekvenser, som Brexit har og får på dette område.

3. Hvad angår betalingsmetoder, skal du være opmærksom på, at briter foretrækker at betale med kreditkort eller via Paypal, og ofte er dette den eneste mulighed. Dog ser vi at flere og flere webshops begynder at tilbyde fakturabetaling, herunder Klarna.

4. Du skal have forståelse for briternes forventninger til levering, herunder anbefaler vi, at du overvejer følgende to leveringsmuligheder, når du lancerer i Storbritannien. 2-5 dages standard levering med fri fragt på ordrer over £50 og £4 for mindre ordrer, men samtidig også tilbyde 1-2 dages express levering for £6, for at give kunderne valget mellem gratis/billig og hurtig levering.

5. Produktmærkning, og hvordan det vil ændre sig for Storbritannien i fremtiden. CE-mærket vil ikke længere være gyldigt i Storbritannien, da de pr. 1. januar 2021 introducerede UKCA-mærket. Dog kan du i en overgangsperiode benytte CE mærkningen; for visse produkter, indtil 1. januar 2023.

Læs den hele e-eksportguide her

Vælg den rigtige transport og logistikløsning

Transport og logistik er essentielt for din forretning, når I driver en e-handelsvirksomhed i det globale marked. Guiden er tiltænkt B2B og B2C virksomheder, der har transport- og logistikbehov i alle skalaer. Den skal være med at give et indblik i udviklingen i branchen samt kortlægge optimeringer i transportog logistik-flowet. Guiden kan både anvendes, hvis behovet er i en mindre skala, eller hvis transport og logistik er en kritisk enhed hos jer. Den berører mange forskellige elementer og kan derfor læses fra a til z eller partielt for relevante afsnit.

Hent Dansk Erhverv Transport- og Logistikguide her.

På Virksomhedsguide.dk kan du finde mere hjælp og støtte til din e-eksport.

Er din virksomhed udfordret af Brexit? Se tilskudsmulighederne her.