Power up your online potential

Private pakkepostmodtagere ønsker, at det skal være fleksibelt, nemt og bekvemt - samt føles lokalt.

De fleste har prøvet ikke at være hjemme, når et kurerfirma har været forbi med en pakke og derfor må bede om en ny udbringning. Det er besværligt for alle parter og smitter af på den samlede købsoplevelse - ikke bare for danske, men alverdens forbrugere. Men nu er det endegyldigt slut, for DHL Express har lanceret en ny global service, der gør det muligt for modtagere i hele verden at vælge mellem en række standardiserede leveringsmuligheder.

Med On Demand-levering kan eksempelvis netbutikker vælge at aktivere specifikke leveringsmuligheder og dermed få DHL Express til proaktivt at kontakte modtagerne via e-mail eller SMS om status på leveringen af deres pakker. Modtagerne kan derefter vælge den leveringsform og det tidspunkt, der passer dem bedst. Nemmere bliver det ikke.

On Demand-levering-websitet er en service, der særligt passer i forbindelse med international nethandel, hvor størstedelen af forsendelserne går til private husstande, for der lægger kunderne særlig meget vægt på, at det skal være fleksibelt, nemt og bekvemt.

Se DHL On Demand-præsentationsvideo

Ønsker du at vide mere, kan du kontakte Thomas Stahl Andersen, E-Commerce Manager, på tlf. 7766 6158.