Ny kvikguide om "grøn" markedsføring sendt i høring

Forbrugerombudsmanden har udarbejdet en kvikguide om miljømarkedsføring, som nu er sendt i høring.

Guiden er en del af Forbrugerombudsmandens indsats mod vildledende markedsføring på området ‒ "greenwashing" ‒ og skal guide virksomheder, der ønsker at markedsføre sig med miljø- og klimavenlige udsagn. Kvikguiden er en forkortet version af Forbrugerombudsmandens vejledning om miljømarkedsføring fra 2014.

Forbrugerombudsmanden vil med den nye kvikguide hjælpe virksomheder med at overholde markedsføringsloven, når de ønsker at anvende miljø- eller klimavenlige udsagn i markedsføringen af deres produkter. 

Kvikguiden skelner, ligesom Forbrugerombudsmandens vejledning, mellem generelle og konkrete udsagn i markedsføringen men fremhæver, at samtlige klima- og miljøudsagn udgør oplysninger om faktiske forhold om produkterne, produktionen og/eller virksomheden. Dokumentationskravet skal derfor overholdes både ved de mere generelle udsagn såsom ''klimavenlig'' eller ''grøn'' og ved konkrete udsagn om en nærmere bestemt miljøfordel ved et produkt. 

Kvikguiden indeholder også retningslinjer for brug af blandt andet udsagn om klimaneutralitet og bæredygtighed samt miljømæssig branding af en virksomhed. 

Læs mere her.