House of Dagmar lancerer eksklusiv capsule-kollektion for Zalando ledsaget af rapport om kollektionens miljøaftryk

I dag lancerer Zalando, Europas førende onlineplatform for mode og livsstil, en eksklusiv capsule-kollektion fra House of Dagmar. Kollektionen fra den første vinder af Zalandos Sustainability Award, som blev uddelt under Copenhagen Fashion Week i 2021, akkompagneres af en Fibre Impact Report, som giver større gennemsigtighed i kollektionens miljøpåvirkning.

Kollektionen er lavet i samarbejde med Zalando og fremhæver House of Dagmars bæredygtighedsindsats indenfor materialevalg, såsom certificeret økologiske, genanvendte og ansvarligt udvundne materialer. Resultatet er en kollektion, som er tidløs, alsidig og elegant. De tre centrale fokusområder for House of Dagmars bæredygtighedsstrategi - og denne kollektion i særdeleshed - er at mindske udledningen af CO2, reducere vandspild og minimere materialespild. Den ledsagende Fibre Impact Report sikrer gennemsigtighed omkring kollektionen, ved at beregne miljøaftrykket for hver enkelt produkts fibre.

Zalando har samarbejdet med det globale bæredygtighedskonsulenthus Anthesis om at udarbejde rapporten, som er udarbejdet på grundlag af indekset Higg Materials Sustainability Index (MSI). Rapporten viser, at ved at vælge materialer, der er mere bæredygtige end de tilsvarende konventionelle materialer, har House of Dagmar-kollektionen undgået udledning af anslået 7.000 kg CO2 – hvilket svarer til at køre fra Berlin til Madrid 13 gange (31.000 km) og 184.000 liter vand – omkring 600 fyldte badekar. Rapporten slår også fast, at dette er starten på en lærerig rejse for House of Dagmar, hvor man i fremtiden vil dykke dybere ned i materialevalget ved hjælp af livscyklusvurderinger for at skabe et mere 1 holistisk indblik og transparens i forsyningskæden.

Sofia Wallenstam, Brand Director i House of Dagmar, siger: “Vi håber, at vi kan inspirere vores kunder til at gå i front og skabe et nyt mindset for, hvad de har på og hvorfor. Et bevidst mindset, hvor alt hvad man køber, er skabt til at holde. Og hvor hver eneste style, der tilføjes, kan holde hele livet, eller gives videre til andre. Ligesom Zalando tilstræber vi gennemsigtighed, så vi er utroligt stolte af at have vundet prisen og lavet denne capsule-kollektion og den ledsagende ‘Fibre Impact Report’, som er endnu et skridt mod en mere bæredygtig fremtid.” Zalandos bæredygtighedsdirektør, Kate Heiny, siger: “Vi ønsker at gøre vores kunder i stand til at træffe mere bæredygtige valg og tale et bæredygtighedssprog, som alle kan forstå. Ved at beregne miljøaftrykket for de enkelte styles’ fibre i kollektionen, kan vi vise forbrugerne, hvorfor det enkelte produkt er et mere bæredygtigt valg – og på den måde skabe forandring og have en positiv indvirkning på mennesker og planeten.”

Influenterne Emilie Lilja, Doina Ciobanu og Johanna Ljunggren, som alle har en passion for bæredygtighed, og ønsker at inspirere deres publikum til at træffe mere bæredygtige valg, optræder på både kampagnens billeder og i serien af YouTube-videoer, som er produceret i samarbejde med Vogue Scandinavia og filmskaberen Shruti Ganguly. Sammen med grundlæggerne af House of Dagmar, Sofia Wallenstam og Karin Söderlind, præsenterer de den nye kollektion og øger bevidstheden om samarbejdet.

House of Dagmar blev kåret som vinder af Zalandos første Sustainability Award til Copenhagen Fashion Week i februar 2021. House of Dagmar imponerede især juryen med sine stærke bæredygtighedsambitioner, som implementeres i mange aspekter af brandets forsyningskæde. Prisen indgår i Zalandos bæredygtighedsstrategi, do.MORE. I erkendelse af sin rolle i modeindustrien og sin indvirkning på mennesker og planeten, ønsker Zalando at være en del af løsningen og opfordre modebrands til at udforske mere bæredygtige materialer og implementere bedre processer og strategier, som bidrager til en mere bæredygtig industri. Zalando har forpligtet sig til at genere 25 % af GMV (bruttoproduktvolumen) i 2023 fra mere bæredygtige produkter. Zalando x House of Dagmar-kollektionen er tilgængelig på Zalando fra i dag.

Kilde: Zalando