Har du lyst til at vise din virksomhed frem?

FÅ BESØG AF FREMTIDENS MEDARBEJDERE

Har du lyst til at vise din virksomhed frem for at skabe interesse for de job- og uddannelsesmuligheder I har? Så kan du nu få besøg af lokale skoleklasser i forbindelse Dansk Arbejdsgiverforenings indsats ”Åben Virksomhed”

Selvom vi kigger tilbage på nogle hårde år efter Coronakrisen, vil der stadigvæk på den anden side forventes at mangle kvalificeret arbejdskraft. Det er derfor vigtigt at skabe interesse og sikre fremtidens medarbejdere. Vi skal sikre, at der er kvalificerede faglærte til erhvervslivet i de kommende år, og det kan din virksomhed bidrage til gennem indsatsen ”Åben Virksomhed”.

Åben Virksomhed – bygger bro mellem skoler og virksomheder

”Åben Virksomhed” af Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og bl.a. Dansk Erhverv skal sikre, at flere unge kommer ud på og oplever hvad man laver på danske virksomheder. Derfor findes der nu et undervisningsforløb til folkeskolens fag ”Håndværk og design”, hvor elever skal lærere om tekstiler og materialevalg og besøge en mode- eller tekstilvirksomhed og opleve hvordan man kan arbejde med faget, når man skal til at vælge uddannelse og karrievej.

Undervisningsforløbet ”Tekstiler og design”

Åben Virksomhed har udviklet undervisningsmateriale til lærerne, så eleverne har haft undervisning i emnet og er fagligt forberedt til besøget på din virksomhed. DA har desuden udarbejdet en guide til dig, så du får hjælp til at stille en opgave, hvad du skal sige til eleverne, og hvordan et besøg skal foregå.

Materialet hedder ”Tekstiler og design” og er målrettet 4.-9. klasse. Det indeholder et virksomhedsbesøg, hvor eleverne skal møde mennesker fra branchen og høre hvordan din virksomhed arbejder med materialevalg. Selve besøget tager 2 time og 15 minutter, da eleverne også skal løse en opgave som en del af undervisningsforløbet. Det samlede ressourcetræk for din virksomhed er 3 og 45 timer (fordi der foruden besøget er lidt forberedelse og feedback til læreren).

Hvad siger du ja til?

Du siger ja til at have dine kontakter på DA’s portal www.aabenvirksomhed.dk og at blive kontaktet af lærere. Herefter tager I stilling ad hoc til forespørgsler om besøg, når I bliver kontaktet. På den måde bestemmer I selv hvornår I vil have besøg og hvor mange besøg I vil have.

Hvad skal du gøre for at være med?

Tag fat i konsulent i DA: Simone Klint, 29200568, skj@da.dk.
Læs mere om Åben Virksomhed her.