Det går godt for dansk modeeksport

Den danske modeeksport bestående af beklædningsgenstande og -tilbehør samt fodtøj beløb sig på 32,9 mia. kr. i 2017. Det er en stigning på 1,6 mia. kr. sammenlignet med 2016 - svarende til en vækst på lidt over 5 pct.

Siden 2013 har den danske eksport af beklædning og fodtøj været inde i et pænt opsving. I gennemsnit er den danske modeeksport vokset med 5,7 pct. hvert år siden 2013. Væksten er trukket af et bredt globalt økonomisk opsving, og der er tegn på, at modeeksporten også kommer til at vokse solidt i 2018.

I perioden januar til maj i år er danske virksomheders samlede salg af alle typer varer til udlandet faldet med 0,8 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. For modeeksporten alene tegner sig et noget lysere billede. Således lå den danske modeeksport i perioden januar til maj i år på et niveau, der er 9,7 pct. højere end i samme periode i 2017. Den danske eksport af beklædning og fodtøj har dermed bidraget positivt til den samlede vækst i dansk økonomi i 2018 indtil videre.

Læs hele eksportanalysen