Dansk Erhverv kæmper for kompensationsordning til nedskrivning af varelager

 

Dansk Erhverv har igennem længere tid kæmpet for gode og dækkende kompensationsordningen under Corona-krisen.

Der har været mange udfordringer og en af dem er afskrivning af varelagre for WEARs medlemmer. Der har til dels ikke været vilje på dansk niveau og der har desuden været uklarhed om hvorvidt man rent teknisk via det der hedder Temporary Framework var lovligt ift. EU-reglerne.

I skrivende stund er Temporary Framework (altså de EU-regler der definerer hvordan statsstøtte under Corona må gives) under revision. Dansk Erhverv har været primus motor på et brev fra Eurocommerce til Margrethe Vestager (der er den ansvarlige kommissær på området). Mandag d. 25. Januar oversendte Eurcommerce brevet, hvor der på den europæiske detailhandels vegne bedes om højere grænseværdier for støtten og en løsning på problemet med afskrivninger af varelagre.

Brevet er kan læses her - punkt to omhandler varelagre.

Det vides ikke præcist hvornår den nye opdatering af EU-reglerne er endeligt på plads, men vi forventer at det vil ske i løbet af de nærmeste dage.

Hvis det er lykkedes at få afklaringen omkring varelagre med så er den hindring ryddet af vejen og man vil med dansk politisk vilje kunne komme videre med at hjælpe WEAR medlemmer med at få kompensation for de varer det ikke har kunnet sælge, men har været nød til at indkøbe under Corona-krisen.

Vi håber meget at vores pres kommer til at virke  - vi har i hvert fald lagt maksimalt pres på Kommissionen for at finde en løsning.