Copenhagen Fashion Week sætter krav til modebranchen i ny handlingsplan

Kan modeugen gå fra at være en symbolsk og kulturel ramme om sæsonens nye kollektioner til at være en platform for bæredygtig udvikling, der stiller krav til sine deltagende brands? Ny ambitiøs handlingsplan, der vil tage branchen i hånden, præsenteres i dag.

Hvordan kan vi omstille vores industri, modebranchen, så den ikke længere tapper på jordens kostbare ressourcer, forurener miljøet og udnytter billig arbejdskraft? Det er det altoverskyggende spørgsmål, når Copenhagen Fashion Week i dag åbner ballet for over 35 shows og præsentationer, der alle præsenterer næste vinters garderobe. Er det, spørger modeugen selv, muligt at omskrive den indflydelse, som modeugen har som arrangerende aktør, så den ikke længere alene influerer til nye trends og dermed nyt forbrug, men i stedet er en driver til at få branchen til at rykke sig i en bæredygtig retning? Dermed turde sætte nogle ambitiøse mål og turde kræve noget af de brands, der ansøger og betaler for at være en del af den officielle modeugekalender.

Det var den ambition, som Cecilie Thorsmark initierede, da hun i januar 2019, som ny direktør for Copenhagen Fashion Week, gav sine første interviews og holdt sin første åbningstale. Bag hende stod, og står stadig, en bestyrelse og et advisory board, der støttede hende til at være så ambitiøs i sine mål som muligt. I dag, et år efter hun for første gang offentliggjorde sine visioner for en bæredygtig modeuge, kan hun – til et pressemøde inden modeugens første show – fremlægge en omfattende treårig handlingsplan for Copenhagen Fashion Weeks grønne omstilling i 2020-2022. En plan, der, udover at ville gøre alle modeugens egne aktiviteter så bæredygtige som muligt, også sætter krav til de deltagende mærkers både show og daglige ageren og, endeligt, markerer ambitionen om at redefinere modeugens rolle, så den året igennem kan inspirere til modebranchens omstilling.

Læs den fulde nyhed her.

Kilde: Fashion Forum