Nyheder

DANMARK FÅR SIT DESIGNNÆVN

Nu bliver det nemmere at sikre designrettigheder. Danmark får sit Designnævn. Der blev i går holdt stiftende generalforsamling i Foreningen Designnævnet. Foreningen skal sikre, at et kommende designnævn kan vurdere sager om krænkelse af ophavsrettigheder for arkitekter, designere og kunsthåndværkere på en let og smidig måde.

Infomøde: Sourcing fremstød til Tyrkiet

Onsdag den 15. september kl.10.00-11.00 inviterer WEAR, DM&T, Dansk Erhverv og den danske Ambassade i Istanbul, til et infomøde om et fysisk sourcing fremstød til Tyrkiet, med afvikling dette efterår.

Ny direktør i Dansk Detail

Nikolai Klausen bliver ny direktør i Dansk Detail, Skobranchen.dk samt Mens Fashion World. Nikolai Klausen overtager rollen efter Jens Birkeholm og han fortsætter ligeledes som direktør for WEAR - alle foreningerne er forankret under Dansk Erhverv.

Time’s Up Vintage åbner i Magasin på Kgs. Nytorv

I uge 36 venter en helt særlig og ny mulighed for kunderne i Magasin på Kgs. Nytorv. Magasin har nemlig indgået et nyt samarbejde med intet mindre end den internationalt anerkendte vintage butik, Time’s Up Vintage, der bl.a. af britiske Vogue blev udnævnt til en af verdens bedste vintagebutikker.

Ny udvidet Accord aftale

Den tidligere Accord (Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh) blev oprindeligt indgået i forbindelse med Rana Plaza-katastrofen i 2013. Den blev forlænget til 31.august 2021 og er nu blevet fornyet med start 1.september 2021.

Ny guide gør det lettere at styrke arbejdet med bæredygtighed og Verdensmålene i mode- og tekstilbranchen

Corona-krisen har ikke bremset mode- og tekstil-branchens arbejde med bæredygtighed. Tværtimod er der stor interesse for at øge indsatsen – især i produktionen. Ny guide samler erfaringer, cases og inspiration til at styrke arbejdet med bæredygtighed og Verdensmålene i hele leverandørkæden. Guiden er udviklet af Dansk Initiativ for Etisk Handel i samarbejde med Dansk Mode & Textil og WEAR.

Ny kvikguide om "grøn" markedsføring sendt i høring

Forbrugerombudsmanden har udarbejdet en kvikguide om miljømarkedsføring, som nu er sendt i høring. Guiden er en del af Forbrugerombudsmandens indsats mod vildledende markedsføring på området ‒ "greenwashing" ‒ og skal guide virksomheder, der ønsker at markedsføre sig med miljø- og klimavenlige udsagn.

Dansk modeeksport er igen i vækst

Analyse fra Dansk Erhverv viser, at den danske eksport af mode efter et hårdt 2020 igen er i fremgang. Modeeksporten i de første fem måneder af 2021 er 17 pct. højere end i samme periode året før. Det er eksporten af tøj, der driver udviklingen med en kraftig vækst, mens eksporten af fodtøj er faldet en smule.

Eksportfremstød til USA

WEAR og The Royal Danish Consulate General, New York, inviterer hermed danske modevirksomheder til et unikt eksportfremstød den 4. til 6. oktober 2021.