GINETEX


Som medlem af Wear og Dansk Erhverv er det gratis at benytte GINETEX-standard-vaskesymboler. En aftale, som er indgået en GINETEXs nationale (danske) komité.

Om GINETEX

GINETEX, International Association for Textile Care Labeling, har over 50 års erfaring og blev grundlagt i Paris i 1963 efter flere symposier for tekstilplejemærkning i slutningen af 1950'erne.

GINETEX udarbejdede et internationalt anvendeligt mærkningssystem til tekstiler baseret på symboler. Plejemærkningssystemet giver forbrugerne og tekstilselskaber de rigtige oplysninger om, hvordan man plejer tekstilprodukter. Processen angivet med symbolerne undgår enhver irreversibel skade på produktet.

De anvendte piktogrammer er registrerede varemærker i de fleste lande og tilhører GINETEX. Fem-symbolet rækkemærket er registreret hos WIPO (World Intellectual Property Organization). Siden da har alle de undertegnende lande i Madrid-aftalen (herunder Frankrig) anmodet om og forlænget disse mærker.

GINETEX definerer og fremmer systemet med mærkningssymboler og koordinerer dets tekniske baggrund på internationalt plan. De væsentlige tekniske elementer til dens gennemførelse er indeholdt i tekniske forskrifter. Etiketmærkningssystemet vedligeholdes for at sikre, at der tages hensyn til enhver ny teknisk og økologisk udvikling sammen med ændringer i forbrugerpraksis.